Haber

Beyoğlu’ndaki doğalgaz patlaması olayında daire sahibi 15 yıla kadar hapis istedi.

Beyoğlu’nda 12 Haziran 2016’da bir apartman dairesinde meydana gelen doğalgaz patlaması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de yaralandığı olayda savcılık, vakıfla ilgili mütalaasını açıkladı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi’ndeki duruşmaya sanıklar Fatih Akdemir, Yusuf Yurttaş ve Murat Savaş Polat katıldı. Duruşmaya, patlamada hayatını kaybeden simitçi Feridun Yükseltürk ile ağır yaralanan taksici Veysi Bulut’un aileleri ile tarafların avukatları da katıldı.

Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, son bilirkişi raporuna göre karar verilmesi gerektiğini belirterek yerel mahkemenin kararının kaldırılmasını talep etti.

Son bilirkişi raporunda kusurlu bulunan sanıklar, daire sahibi Pınar Aslantürk ile kazan şirketi temsilcisi Murat Savaş Polat’ın 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını isteyen Cumhuriyet savcısı, İGDAŞ çalışanı. “taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olmak” suçundan cezaevi. Yusuf Yurttaş ve Fatih Akdemir’in beraatini istedi.

“Adaletin yerini bulmasını istiyoruz”

Patlamada yaralanan taksi şoförü Veysi Bulut’un babası İzzettin Bulut, 7 yıldır çok acı çektiğini belirterek, “Yatalak. Yiyip içemiyor, şırıngayla besliyoruz. Adalet istiyoruz. tezahür ettirmek.” söz konusu.

Hayatını kaybeden simitçi Yükseltürk’ün oğlu Cemal Yükseltürk, İGDAŞ’ın kusursuz olduğu görüşündeki kararlılığa katılmadığını belirtti.

Müştekilerden bazılarının avukatları mütalaayı kabul etmediklerini belirterek, “Dosyadaki son tutanak hariç tüm raporlarda İGDAŞ sorumlu olarak tespit edilmiştir. İGDAŞ yetkilileri kesmesi gerekirken bunu yapmadı” dediler. Mütalaanın İGDAŞ yetkilileri ile ilgili kısmını kabul etmiyoruz, İGDAŞ yetkililerinin de cezalandırılmasını istiyoruz.” terimleri kullandı.

Sanıklardan Murat Savaş Polat da mütalaaya karşı yaptığı savunmada olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirtti.

Polat, çalışanının bu kazanı patlamadan 13 ay önce değiştirdiğini belirterek, “İşimiz tüm yönetmeliklere uygun. Eğitimimiz ve söküp takma yetkimiz var. Beraatimi istiyorum.” söz konusu.

Duruşma, sanık ve müşteki avukatlarının mütalaaya ilişkin beyanlarını hazırlaması için ertelendi.

Olayın tarihi

12 Haziran 2016’da Cihangir’de Safir Apartmanı’nın 5’inci katında meydana gelen doğalgaz patlaması sonucu evin önünde bulunan 75 yaşındaki simitçi Feridun Yükseltürk, evin altına düşerek hayatını kaybetti. binadan düşen moloz.

Klima dış ünitesi ve binadan molozların çıktığı aracın üzerine düşmesi sonucu taksi sürücüsü Veysi Bulut ağır yaralandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2 İGDAŞ memuru, bir kazan teknik servis memuru ve ev sahibi hakkında “kişinin ölümüne ve veraset” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. ihmal nedeniyle başka bir kişinin yaralanması”.

Davaya bakan İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Haziran 2019’da verdiği kararda sanıklar Murat Savaş Polat ve Pınar Arslantürk’ün olayda kusurlu olmadıkları gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

Heyet, sanıklar İGDAŞ çalışanları Yusuf Yurttaş ve Fatih Akdemir’e taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep oldukları gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Temyiz kararının usule ve hukuka aykırı olduğu tespit edildi.

Tarafların karara itirazı üzerine davaya bakan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını anayasaya ve hukuka aykırı bularak bozdu.

Yeniden görülen davada sanıklar Yusuf Yurttaş ve Fatih Akdemir “taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olmak” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, daha önce beraat eden diğer sanıklar Pınar Arslantürk ve Murat Savaş Polat’ın “taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İGDAŞ’tan habersiz kombisini başka bir firmaya değiştiren ev sahibi kusurlu bulundu.

İkinci karar temyiz aşamasındayken, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi, kabul veya bozma kararı vermeden belge hakkında üçüncü bilirkişi raporu istenerek duruşmaya başladı.

Bu karar üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda, kombisini İGDAŞ’tan habersiz başka bir firmaya değiştiren daire sahibi Pınar Arslantürk ile olaya müdahale eden firma sahibi Murat Savaş Polat’ın yargılandığı belirtildi. doğalgaz tesisatını İGDAŞ yetkili servisi olmadan yaptırmış ve daire sahibini kombi değişikliğini İGDAŞ’a bildirmesi konusunda uyarmamıştır. “Asli kusurlu” olduğu belirtildi.

Raporda, İGDAŞ çalışanları olan sanıklar Yusuf Yurttaş ve Fatih Akdemir’in olayla ilgili herhangi bir kusurlarının bulunmadığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu