Ekonomi

Bitcoin 52 bin dolardan önce yeni direnç seviyesini test ediyor

CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para birimi bölümündeki gelişmelere yer verildi.

Günün öne çıkan diğer manşetleri ise şöyle:

Bitcoin ETF’leri bir ayda 10 milyar dolarlık AUM’a ulaştı

Bitcoin ETF’leri onaylandıktan sonraki bir ay içinde varlık yönetimi hacminde 10 milyar dolara ulaştı. BlackRock’un iShares Bitcoin Trust liderliğindeki dokuz ETF, 9 Ocak’ta 2,7 milyar dolarlık net girişle öne çıktı. Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Fonu, 3,4 milyar dolar değerinde BTC’yi yönetiyor. ARK 21Shares Bitcoin ETF, 1 milyar dolarlık portföyüyle milyar dolarlık başarıya imza attı. Grayscale Bitcoin Trust, son 30 günde 6,3 milyar dolarlık çıkış yaşadı. ARK Invest’in analizine göre Bitcoin’in fiyatı Ocak ayında teknik destek seviyelerinin üzerinde konsolide olarak %0,6 artışla 42.585 dolara ulaştı. ARK Invest, Bitcoin’in altının yerini aldığına ve finansal piyasalardaki rolünün arttığına inanıyor. Analize göre Bitcoin’in fiyatı son 7 yılda altına kıyasla yirmi kat arttı. Varlık yöneticisi, enflasyonun düşmesi ve reel faiz oranlarının yükselmesi durumunda Bitcoin’in dirençli kalacağını öngörüyor.

FTX, iflas sürecinde Dijital Saklama’yı 500 bin dolara satmayı planlıyor

FTX, iflas sürecindeki Digital Custody (DC) şirketini 10 milyon ila 500 bin dolar arasında CoinList’e satmayı planlıyor. FTX, FTX US ve LedgerX için DC’yi satın almasına rağmen entegrasyon tamamlanmadan iflas etti. Şirket, DC’yi satma nedenini FTX US’in henüz piyasaya sürülmemiş olmasına ve DC’nin artık değerli olmamasına bağlıyor. Satışa yönelik öne çıkan teklif Terence Culver tarafından finanse edilen CoinList’ten geldi. FTX, müşterilere tam ödeme yapmaya odaklanan bir yeniden yapılanma planı izlediğini vurguluyor. Ancak kullanıcılar, şirketin kripto para mevduatlarını 2022 fiyatlarıyla değerlemesine karşı çıkıyor ve müdahale talep ediyor.

Ethereum gas fiyatları 8 ayın en yüksek seviyesinde

Ethereum ağındaki gas fiyatları, ERC-404 adı verilen yeni, resmi olmayan token standardına olan ilginin artmasıyla sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 9 Şubat’ta Ethereum gas fiyatları standart bir işlem için 70 gwei’ye (60 $) kadar yükseldi. ERC-404, ERC-721 NFT’lerini ERC-20 token’larına bağlamayı amaçlayan deneysel bir standardı ifade eder. Pandora projesinin başlattığı bu dalga, son 6 günde 600 milyon doların üzerinde işlem hacmi ve %6.100’ün üzerinde kazanç getirdi. ERC-404’ün popülaritesiyle birlikte Ethereum gas fiyatlarının artması dikkat çekerken, projenin geliştiricileri gas maliyetlerini düşürmeye odaklandıklarını belirtiyor.

Teknik Analiz

BTC/USDT

Dünkü kapanışın ardından 48.800 dolara yükselen Bitcoin, bugün sabah saatlerinde 48.128 dolardan işlem görüyor. Gün içerisinde 48.262 dolar direnç seviyesini üst yönde kırmaya çalışabilir. Ancak 52.000 dolara yükseliş için öncelikle büyük bir mumla direnç seviyesinin kırılması gerekiyor. 52.000 dolar seviyelerine çıkmadan önce 46.600 seviyesinde bulunan yüksek likiditeyi yakalamak için bu seviyelere bir geri çekilme yaşanabilir. Bu seviyelerde tutunamazsa karşılaşacağı ilk destek seviyesi 45.707 dolar oluyor.

ETH/USDT

Ethereum 2.500 dolar seviyelerinde dirençle karşılaştı. Zaman zaman bu direnci kırmaya çalışsa da bu bölgeden gelen satış baskısıyla karşılaştı. Bugün sabah saatlerinde 2.496 dolardan işlem görüyor. 2.550 dolar ve 2.469 dolar seviyelerinde yüksek likidite var. İlk aşamada 2.550 dolardan likidite elde etmek için yükselebilir. Bu seviyelerin ardından 2.469 dolardan likidite elde etmek için geri çekilme yaşanabilir. Bu seviyelerden 2.448 dolarlık destek seviyesine geri çekilme yaşanabilir. Bu seviyeden alım etkisi etkili olmazsa 2.448 dolar destek seviyesini test edebilir.

SOL/USDT

Solana, 109,82 dolarlık direnç seviyesini iki kez test etti. Ancak satış baskısı nedeniyle bu seviyenin üzerinde tutunamadı ve 105,91 dolar destek seviyesinin altına geriledi. En az 4 saatlik mum kapanışı bu destek seviyesinin altındaysa ilk destek seviyesi 101,48 dolar olacak. Bugün sabah 105,50 dolardan işlem gören Solana, bu seviyede tutunamazsa 97,70 dolara kadar gerileyebilir.

ARB/USDT

ARB, 2 dolarlık direnç seviyesini toplamda 3 kez test etti. Bu seviyeden gelen satış baskısıyla direnci kıramadı ve 1,93 dolar destek seviyesine kadar geriledi. Bu seviye güçlü bir destek alanı gibi görünse de bu seviyeyi kaybetmesi halinde 1,90 dolara kadar bir geri çekilme yaşayabilir. Bugün sabah saatlerinde 1,9309 dolardan işlem görüyor. Bu seviyelerden gelecek alım baskısıyla yeniden 2 dolara kadar yükselebilir. 1,90 dolar seviyelerini kaybetmesi durumunda ilk ve en önemli destek seviyesi 1,8175 dolardır.

kahramankazanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu