Haber

CHP Başbakan toplanıyor: Kritik ilçeler gelecek haftaya ertelendi

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), aday belirleme gündemiyle 6’ncı kez toplanıyor. Saat 18.00’de başlayacak Başbakanlık toplantısı öncesinde bir araya gelecek olan Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri, Başbakan’ın onayına sunulacak adayları netleştirecek.

Şu ana kadar 900’e yakın seçimde adayını açıklayan CHP’nin bugün 300’e yakın adayını kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Henüz adayları açıklanmayan İstanbul’un 11 ilçesinden bazılarının bugün açıklanabileceği belirtiliyor.

İSTANBUL’UN 11 İLÇESİ KALDI

İstanbul’un adayları belirlenemeyen ilçeleri Adalar, Avcılar, Bakırköy, Kadıköy, Beykoz, Çekmeköy, Esenyurt, Kağıthane, Sarıyer, Ümraniye ve Zeytinburnu olurken, CHP’nin güçlü olduğu bazı ilçelerin değerlendirmelerinin ise biraz zaman alabileceği kaydedildi. uzun.

ESENYURT VE ADALAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KALABİLİR

Esenyurt ve Adalar’ın DEM Partisi ile devam eden müzakereler ve DEM’in İstanbul’da aday gösterme kararına göre şekilleneceği için önümüzdeki haftaya ertelenebileceği belirtiliyor. Değerlendirmelerin uzunluğu nedeniyle Esenyurt ve Adalar dışında birkaç İstanbul ilçesinin açıklanamayabileceği kaydedildi.

İZMİR’DE 2 İLÇENİN ‘YENİDEN DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİ’ İDDİASI

CHP PM’nin son toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan adayları belirlendi. Adaylardan İzmir Çiğli’ye seçilen Uygar Yıldırım ile Karaburun’a seçilen Nurşen Balcı’ya parti örgütlerinden bazı itirazlar geldi. Edinilen bilgiye göre, bu itirazlar CHP MYK’da görüşülecek ve uzlaşmaya varılması halinde bu isimlerin geri çekilmesi yönünde Başbakan’a öneride bulunulacak.

BODRUM ADAYI AÇIKLANABİLİR

CHP’nin bugünkü Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Ankara ve Muğla’nın bazı ilçe adaylarının belirlenmesi bekleniyor. Bodrum’a kadın adayın seçilmesinin sürpriz olmayacağı kaydedildi.

ÇANKAYA’DA DEĞERLEME DEVAM EDİYOR

Ankara Çankaya’ya ilişkin değerlendirmelerin henüz kesinleşmediği ve bu PM’de Çankaya’nın netleşmeyebileceği belirtilirken, Muğla ve Tekirdağ ilçelerinin bugün açıklanmasının beklendiği kaydedildi.

TANDOĞAN RALLİSİNE HAZIRLIK

Aday belirleme süreci dışında, Can Atalay’ın milletvekilliğinden düşürülmesi ve yargı krizi gündemiyle yapılması planlanan Ankara Mitingi de CHP’nin gündeminde yer alacak. Kuzey Irak’ta yaşanan çatışmalar nedeniyle ertelenen “Bekliyoruz” mitinginin önümüzdeki hafta sonu yapılabileceği söyleniyor.

ÖZGÜR ÖZEL HATAY’A GİDİYOR

Başbakan’ın 6 Şubat depreminin yıl dönümü için de planlama yapacağı belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in depremin yıl dönümünde önümüzdeki hafta Hatay’da olacağı, dolayısıyla küme toplantısı yapılmayacağı kaydedildi. Depremden etkilenen 11 ilde tüm milletvekillerinin hazır bulunacağı söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu