Haber

Çukurova Üniversitesi depremde hayatını kaybeden öğrenci ve personeli anıyor

Çukurova Üniversitesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden 42 öğrenci ve işçi için anma töreni düzenledi.

Mithat Özsan Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenen programda Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “yüzyılın felaketi”nin açtığı yaralardan ötürü derin bir acı içinde olduğunu söyledi.

Tarifsiz acılar yaşandığını ifade eden Tuncel, “Tarifsiz acılar içinde olduğumuz bu günlerde göz yaşları içindeyiz, yüreğimiz yas içinde. Ülke olarak büyük bir felaket ve korkunç bir yıkım yaşadık. 6 Şubat sabahı kara bir gün. Çukurova Üniversitesi ailesi olarak her biri paha biçilmez birer değerdir.Evlatlarımız olan küçük evlatlarımızı bu yıkıcı felakette kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.” dedi.

“Dua, sevgi, sabır ve yardımlaşma bu yaraları iyileştirmede en büyük ilacımız olacak”

Kaybettikleri öğrenci ve işçiyi unutmayacaklarını vurgulayan Tuncel, şunları kaydetti:

“Acımız tarifsiz, çok büyük. Hayatının baharında kaybettiğimiz bu pırıl pırıl çocukları hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Onlar kalbimizde yaşıyorlar. Bu gencecik yürekler Çukurova topraklarında var olmaya devam edecek. Üniversite, onlar filizlenecek ve her biri ulu bir çınar olacak.Onlar hep var olacaklar.Dua,sevgi,sabır ve yardımlaşma bu yaraları saracak en büyük ilacımız olacak. Tüm ruhlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Anma programının ardından üniversite kampüsünde hayatını kaybeden öğrenci ve işçiler adına 42 fidan dikildi.

???????Program Kur’an-ı Kerim’in okunması ve depremde hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

???????

etimesgut-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu