Ekonomi

CW Enerji yatırım kararlarını açıkladı

Investing.com – Borsa İstanbul’un en yeni şirketlerinden Cw Power, KAP’a yaptığı açıklamada yatırım kararları hakkında bilgi verdi.

Borsada işlemleri başlatan Cw Power, 3 gün süren tavan serisinin ardından dün tavan fiyatına kadar geriledi. CWENEHisseler güne satıcı yüküyle başlarken, sabah saatlerinde hisse fiyatı 112,6 TL’ye geriledi.

Bunun yanı sıra faaliyetleri hakkında bilgi veren Cw Power, aldığı yatırım kararları hakkında da bilgi verdi.

Şirket tarafından yatırım kararlarına ilişkin olarak KAP’a yapılan açıklamalar aşağıdaki gibidir:

Firma, Antalya Organize Sanayi Bölgesi 3. Kısım 33. Cad. No:7 Döşemealtı/Antalya EVA üretim tesisinde deneme üretimini tamamlayarak seri üretim sürecine başladı.

Onaylanan izahnamede de belirtildiği üzere şirket, EVA üretim kapasitesini artırma planları doğrultusunda halka arz gelirlerinden karşılanmak üzere yeni makine siparişi verilmesine ve gerekli işlemlerin yapılmasına karar vermiştir. Söz konusu yatırımın iddia edilen maliyetinin yaklaşık 2.315.500$ olduğu tahmin edilmektedir.

Cw Power, fotovoltaik güneş paneli üretim kapasitesine yapılan yatırımlar sonucunda 1.800 MW’a ulaştığı bilgisini verdi. Buna göre kapasite artışına paralel olarak hammadde, üretilen güneş enerjisi panelleri ve ticari eserlerin depolanması için depolama alanlarının genişletilmesine de başlanması kararı alındı.

Bu kapsamda alınan karar doğrultusunda Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mevcut tesislerine ilave olarak yaklaşık 23.000 m2’lik üretim ve depolama alanlarının genişletilmesine ve karşılanması için yaklaşık 200.000.000 TL yatırım yapılmasına karar verilmiştir. halka arz gelirlerinden

Bir diğer yatırım kararı ise Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ana üretim tesisinde fotovoltaik güneş paneli üretim hattı yatırımı ve modernizasyonu kapsamında gerekli siparişlerin verilerek iş ve süreçlerin başlatılması oldu.

Bu kapsamda, söz konusu yatırımın halka arz gelirlerinden karşılanacak yaklaşık toplam maliyeti 10.300.000 dolar olarak açıklandı.

Şirket ayrıca onaylı izahnamenin ilgili bölümlerinde deneme üretim sürecinde olduğu belirtilen Lityum Pil ve Güç Depolama Sistemleri tesisinde deneme üretim sürecinin tamamlandığını ve seri üretime geçilmesine karar verildiğini bildirdi. işlem.

Author: Günay Caymaz

Borsa verileri, uygun fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan faydalı çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu