Ekonomi

Dubai Gulfood Manufacturing 2023’e Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 32 firma katıldı

Afrika, Orta Doğu ve Uzak Doğu pazarlarının en önemli gıda fuarlarından biri olan Dubai Gulfood Manufacturing 2023’e Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 32 firma stant açarak katıldı.

Fuarın ilk gününde Türkiye stantlarına ilginin yoğun olduğunu belirten Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Dubai Gulfood Manufacturing 2023 fuarının Ortadoğu’ya açılan bir kapı gibi olduğunu söyledi. , Afrika ve Uzak Doğu.

2023 yılını yoğun tanıtım faaliyetleriyle geçiren Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 7-9 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında sürecek olan Dubai Gulfood Manufacturing fuarına, Türk Gıda İhracatçıları markasının açtığı standla katıldı. Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Şube Meclisi. . Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Lideri Celal Kadooğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, fuarın ilk gününde katılımcı Türk firmalarının stantlarını ziyaret ederek başarılar diledi. fuar başarılı geçti ve beklenenden fazla ilgi gördü. TİM Başkan Yardımcısı Ahmet Fikret Kileci, TİM Hububat ve Bakliyat Şube Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çokmaz ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, fuar boyunca incelemelerde bulunarak, katılan potansiyel alıcılarla görüş alışverişinde bulundu. Dünyanın birçok ülkesinden fuara katılım var.

“Türkiye’den 227, Güneydoğu’dan 32 firmayla Dubai’deki fuardayız.”

Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Lideri Celal Kadooğlu, “7 Kasım’da ziyaretçilerine kapılarını açan Dubai Gulfood Manufacturing 2023’e Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 32 firmamız katıldı. stant açarak katılım sayısında geçen yıla göre ciddi bir artış yaşandığını ifade etti. “Türkiye genelinden yaklaşık 227 firmanın katıldığı fuar, gıda sektörü açısından büyük önem taşıyor. Afrika, Orta Doğu ve Uzakdoğu pazarlarına açılan kapı olan bu fuarın başarılı olacağına inanıyoruz. Katılımcı Türk firmalarımızın stantlarına gösterdiği yoğun ilgi, hem ülkemiz hem de firmalarımız adına bizleri mutlu ediyor.Biz de, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar markası Türk Gıda İhracatçılarının açtığı standın koordinatörlüğünü yaptığımız bu fuarda, ve Ürünler Dairesi Başkanlığımız ile katılımcılarımızın karşılaştığı sorunların çözümüne yardımcı olduk ve bireysel olarak katılan ihracatçılarımızın potansiyel alıcılarla iş görüşmeleri yapabileceği bir ortam oluşturduk.Bir yandan da bereketli topraklarda yetişen ürünlerimizle hazırlanan çeşitli yemekler sunuyoruz. Standımızda katılımcılara Anadolu’nun tanıtımını yapıyoruz. “9 Kasım’a kadar devam edecek fuarda biz de ülkemizin tanıtımını yapıyoruz” dedi. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu