Haber

İş Bankası ve Okula Destek Derneği’nin uzaktan eğitim desteği devam ediyor

İş Bankası ve Okula Destek Derneği’nin uzaktan eğitim desteği devam ediyor

İSTANBUL – Okula Destek Derneği, 2023 Şubat ayında yaşanan deprem felaketinden etkilenen öğrencilere uzaktan eğitim desteği sunuyor. 1.500’den fazla çocuğun aktif olarak eğitimden faydalandığı projede bugüne kadar 45 bin saatin üzerinde eğitim verildi.

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenen öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla İş Bankası ve Okul Destekleme Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen projenin ilk yılında istekli eğitmenler tarafından eğitim desteği sağlandı. , geçti. 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde 477 öğrenciye ders takviyesi yapılması amacıyla yola çıkan projede, uzaktan eğitimden etkin bir şekilde yararlanan öğrenci sayısı 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde 1.563’e ulaştı. Her öğrenciye ders aldığı branşta 30 hafta boyunca haftada 2 saat düzenli destek sağlanan programda toplam 46 bin 890 saat eğitim verildi.

En yüksek katılım Hatay’dan

Fırsat eşitliği açısından önemli olan projeye en çok ilgi gösteren il 352 öğrenciyle Hatay olurken, onu 192 öğrenciyle Gaziantep, 116 öğrenciyle Adana, 108 öğrenciyle Kahramanmaraş ve 51 öğrenciyle Malatya izledi. İş Bankası çalışanlarının çocuklarının da yer aldığı projede, toplam katılımcıların yüzde 23’ünü 5’inci sınıf öğrencileri, yüzde 37,5’ini 6’ncı sınıf öğrencileri, yüzde 28’ini 7’inci sınıf öğrencileri ve yüzde 10,7’sini ise 8’inci sınıf öğrencileri oluşturuyor.

Dört branşta 30 saat eğitim veriliyor

Programda öğrencilere her hafta belirli gün ve saatlerde 8-10 kişilik sınıflarda verilen derslerde okul derslerine yönelik pekiştirme yapılmakta; Öğrencilerin devam durumları takip edilerek velilere SMS veya e-posta yoluyla devam durumları hakkında bilgi verilmektedir. Öğrenciler 30 haftalık programdan matematik, fen bilgisi, Türkçe ve İngilizce derslerinden en az birinden yararlanabilirler. Haftada 2 saat ders desteği alan öğrenciler, Vitamin, Kunduz gibi farklı eğitim teknolojisi araçlarından da ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

burhaniye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu