Haber

İzmir çiçek açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bahar aylarında kentin dört bir yanına dikilen rengarenk çiçekler kentte görsel bir şölen oluşturdu. Tarımsal kalkınma kooperatiflerine bağlı üreticilerden mevsimlik çiçek ve bitkiler satın alınırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele stratejisi doğrultusunda ekilecek çeşitler belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin sokaklarını ve meydanlarını çiçeklerle süsledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi baharın gelişiyle birlikte burayı birlikler ile donattı. Bu yıl şehir genelindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yine mevsimlik çiçekler dikilerek şehrin yeşil alanları düzenlendi. İzmir’in sokakları, bulvarları, parkları, bahçeleri ve merkez refüjleri petunya, kadife, godetia gibi çiçek, yer örtücü, sarmaşık ve soğanlı bitki türleri ile tablo gibi süslenir. Rengarenk kadife çiçekleriyle süslenen Kordon, fotoğraf tutkunları için hareketli kareler sunuyor. Kooperatiflerden alınan çiçekler, yerel üreticiye destek olmak için hanımlar tarafından dikiliyor.

3,5 milyon mevsim çiçeği

Geniş bir ekiple çalıştıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Güney Alanları Bakım Şube Müdürü Ayşe Gevrek Gözsoy, “İzmir genelinde yeşil alanlarımızı korumak ve geliştirmek için titizlikle çalışıyoruz. Yeşil alanlarda ağaçlarımız, çalılarımız, yer örtücülerimiz ve çimlerimiz var. Rekreasyon alanlarında çimi tercih ediyoruz. Vazgeçemediğimiz mevsim çiçeklerimiz var. Örneğin Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinde jakaranda ağaçları mor çiçekleriyle oldukça keyifli bir görsel şölen oluşturuyor. Ayrıca çiçekli çok yıllık bitkilerimiz de var. Yıl boyunca yeni bitkiler ve mevsimlik çiçekler dikerken bir yandan da ağaç ve bitkilerimizin bakımını yapıyoruz. Bu yıl şehrin her yerine toplam 3,5 milyon adet mevsim çiçeği dikeceğiz” dedi. dedi.

kuraklıkla mücadele

Kuraklıkla baş etmek ve su kaynaklarını verimli kullanmak için fazla su istemeyen bitki ve çiçek türlerini tercih ettiklerini belirten Gözsoy, “Yeni yeşil alanlarda daha az suya ihtiyaç duyan ve bir süre sonra sulama miktarı azalan bitkileri tercih ediyoruz. . Şehir içindeki yeşil alanlarda; Egzotik bitki türleri yerine Akdeniz’in ve İzmir Bölgesi’nin doğal florasını kullanmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belirlediğimiz yeni alanlarda daha az su isteyen, bir süre sonra sulama miktarı azalan “Doğal Yeşil Bitki” çeşitlerine dönüş yapıyoruz.”

Güzelyalı Buz Pateni Pisti’ne sihirli dokunuş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelyalı Buz Pateni Pisti’nin bakım ve onarım çalışmalarını da tamamladı. 950 metrekarelik buz pateni pistine akrilik zemin kaplaması uygulandı. Çalışmalar sırasında pistin etrafındaki demir korkuluklar da boyandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberkandira.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu