Yaşam

Japonların Amerikan Şehirlerini Sinsice Yok Etmek İçin Geliştirdiği Gizli Silah: Denizaltı Uçak Gemileri

II. İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde Amerikalılar Japonya’nın kapalı silahı Devraldılar. Bu devasa denizaltılar Amerikan şehirlerine sürpriz baskınlar düzenlemek için tasarlandı.

Peki japon silahı, Savaşın gidişatını değiştirecek kadar etkili miydi? Bu konuyu sizlere detaylı bir şekilde açıklayalım.

Aralık 1941’de; Japon İmparatorluğu, ABD Pasifik Filosunun bulunduğu Hawaii’deki Pearl Harbor’a ani bir saldırı başlattı.

Bu saldırıda Amerikan savaş gemileri ve uçakları çoğu yok edildi veya hasar gördü. Yıkıcı baskından bir gün sonra Amerika Birleşik Devletleri Japonya’ya savaş ilan etti ve ülke hızlı bir şekilde harekete geçerek Japonya ordusunu kısa sürede yok edecek kadar hızlı gemiler fırlattı. tank ve uçak üretmekmuazzam endüstriyel gücünü körükledi.

Amerikalılar için inci limanAnlamsız ve korkakça bir provokasyondu  ama Japonlar için hesaplanmış bir kumar ve tam ölçekli bir savaştan kaçınmak içinUzun vadeli bir girişimdi.

Japon İmparatorluğu Asya’da fetihlerini sürdürürken; Japonlar ABD müdahalesinin yakın olduğuna inanıyorlardı.

Pearl Harbor saldırısının mimarı Japon Amiral Yamamoto,ABD’yi en az 6 ay daha Pasifik’ten uzak tutmak istiyoruz, hatta  ABD Pasifik Filosunun çoğu, Amerikalıları ateşkes müzakeresine zorlamanın bir yolu olarak. kesin bir darbeyle yok etmeyi amaçladı. Bu değil J. Apan İmparatorluğu,Amerika’nın kararlılığını fena halde hafife almıştı.

Yamamoto, Amerika’nın askeri gücü Japonya’yı ezeceğini biliyordu ve şimdi kazanamayacağı bir savaşla karşı karşıyaydı. Yamamoto, Amerika’nın Pasifik’teki uzun savaşı yeniden düşünmesini sağlayacak. başka bir stratejigeliştirmişti.

Ancak Amerika artık Japon kuvvetlerine karşı tetikteydi. Yamamoto Amerika’ya ulaşmayı gerçekten istiyordu. kapalı bir silahaAmerikalıların asla şüphelenmeyeceği bir silaha ihtiyacı olacaktı.

Bu kavram, II. Dünya Savaşı’ndan önce ortaya çıktı.

Önceki girişimler çoğunlukla hafif keşif uçağı içerir Bunlar deneysel denemelerdi. Yamamoto’nun aklındaki şey çok daha iddialıydı: Birden fazla saldırı uçağı taşıyabilecek kapasitedeve şehirlere sürpriz saldırılar yaparak düşmanı alarma geçirecek, ancak tekrar batıp ortadan kaybolacak bir denizaltı filosu. Mart 1942’de,Japon mühendislere Yamamoto’nun mühürlü silahını tasarlama gibi muazzam bir görev verildi.

Yamamoto’nun denizaltıları I-400 sınıfı olarak adlandırılacaktıve tipik bir Alman denizaltısının neredeyse iki katı kadar devasa olacaklardı.

Hangarın yükünü desteklemek ve taşıyıcı operasyonları sırasında uyumluluğu sürdürmek için mühendisler esasen bir arada kaldı çift ​​gövdeli tasarımgeliştirdiler.

Alman U-botu.

I-400, hatta en büyük Amerikan denizaltısı hacminin neredeyse üç katı vardı ve güçlü bir denizaltıydı; Öne monte edilmiş 8 torpido kovanı, devasa bir güverte topu, 3 adet üçlü uçaksavar silahı ve düşman uçaklarını savuşturmak için tek bir silahla donatılmıştı. Ama elbette I-400 Ana silahı 3 torpidolu pike bombardıman uçağıydı.

Sürpriz unsuru denizaltı uçak gemisinin en büyük avantajıydı. I-400 sessizce varış noktasına yaklaşıyorMürettebat zaten uçağın mekaniklerini hazırlıyor, onları sıcak ve kalkışa hazır hale getirmek için uçağın motorlarına ısıtılmış yağ sürüyordu.

Denizaltı, hedefinden birkaç yüz kilometre uzakta yüzeye çıkacak ve 3 bombardıman uçağını imha edecekti. havalandırmayaBaşlar.

Japonya’nın gizli silahı savaşın sonuna kadar önemli bir göreve gitmedi.

Yalnızca tek bir I-400 sınıfı denizaltı, Pasifik’teki küçük bir adada yoğunlaşmıştır. Amerikan kuvvetleriBombalamak için son bir çaba göstermeye koyuldu, ancak görevini tamamlamadan önce Japonya teslim olduve savaş sona erdi.

Japonya’nın teslim olmasından kısa bir süre sonra Amerikalılar Japonya kıyılarında bir I-400 sınıfıBir denizaltı yakaladılar ama ilk başta ne olduğundan tam olarak emin değillerdi.

Japon mürettebatı tüm saldırı uçaklarını denize atmıştı. Amerikalılar her şeyden önce Kargo taşımak için tasarlanmıştır.Buna inandılar, ancak çok geçmeden denizaltının gerçek amacını ve Japonya’nın savaşın başında onları neden hiç kullanmadığını anlayacaklardı.

Amerikalılar I-400 sınıfı denizaltıları özellikle yanlış ellerde tehlikeli bir silah olarak görüyorlardı.

Hawaii kıyısı açıklarında batan I-400’ün kalıntıları.

1946’da Sovyetler denizaltıları kendileri incelemek istediğinde Amerikalılar I-400’leri kullanmaya karar verdi. Hawaii kıyısı açıklarında batıyorEnkazlarının tam yerini gizli tuttular ve farklı koşullar altında savaşın gidişatını değiştirebilecek yeni ve tezli bir silahın defterini kapattılar.

Japonya’nın gizli silahı, bir denizaltının gizliliğini bir uçak gemisinin baskın yeteneğiyle birleştiren harika bir tasarımdı. rotayı değiştirmekYakında hazır değildi.

Peki Japonya bu planı başarsaydı sizce bugün ne gibi değişiklikler olurdu? Niyetlerinizi yorumlarda bekliyor olacağız.

Kaynaklar: Hardal, Warfare History Network, Warbird Fanatics

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimize aşağıdan göz atabilirsiniz:

celikhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu