Haber

Kılıçdaroğlu: SPK Başkanı istifa etmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) önünde açıklama yaparak, “Deprem bölgesinde yaşayan yaklaşık 380 bin tasarruf sahibi soyuldu. Cumhurbaşkanı istifa etsin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, SPK’ya giderek Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül’den görüşme talebinde bulundu. Kılıçdaroğlu’na CHP küme liderleri Özgür Özel ve Engin Altay, genel başkan yardımcıları Muharrem Erkek ve Ahmet Akın eşlik etti. SPK önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Deprem bölgesine gitmeden önce Sermaye Piyasası Kurulu’na gidip küçük tasarruf sahiplerinin nasıl zarar ettiğini detaylı olarak başkandan öğreneceğimi belirtmiştim. Buradayım.” bu sabah “Anladığım kadarıyla saraydan izin alamamış” dedi.

‘HİÇ KABUL ETMİYORUM’

Türkiye’de kimsenin soyulmasına izin verme gibi bir gelenekleri olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Özellikle enkaz kaldırılmadan önce deprem bölgesinde yatan küçük kurtarıcıların, insanlar enkaz altında yatarken soyulmasına izin veremem. Sahibi soyulmuştur. Depremde bir kurum çatısı altında kişinin soyulmasına herkes itiraz etmelidir. Bu ülkede kimse evsiz değildir. Cumhuriyet kurulduğunda cumhuriyet özellikle evsizler içindir denilmiştir. 380 bin küçük tasarruf sahibinin depremde soyulmasını asla kabul etmiyorum.

‘SEVKİYATA İZİN VERMEYECEĞİZ’

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül’ü istifaya davet eden Kılıçdaroğlu, “Açıkça söylüyorum, lider istifa etsin. Borsa ne gerekiyorsa yapsın. Hırsızlığa izin vermeyeceğiz.” Yeter artık Bu ülkede herkes soyulacak mı? Onlar soyulunca biz susacak mıyız? Seyirci olmayacağız, burada olmamın asıl sebebi bu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu