Haber

MHP Fethiye Belediye Başkanı Adayı Tartışması: İlçe Başkanı Görevden Alındı

ESMA TURAN

AKP’den aday olduğunu açıklayan Muhammet Kökten’in MHP’nin Fethiye Belediye Başkanı adayı olması ülkücülerin tepkisine neden oldu. MHP Muğla İl Müdürlüğü, Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura’nın görevden alındığını duyurdu.

Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adaylarını belirleme süreci devam ediyor. Daha önce AKP’nin Fethiye Belediye Başkanı adayı olduğunu açıklayan Muhammet Kökten, MHP’nin adayı oldu. Kökten’in adaylığının açıklanmasının ardından dün gece MHP ilçe binası önünde toplanan Fethiye’deki ülkücüler, Kökten’in adaylığına tepki göstererek, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura’yı istifaya davet etti.

“AKP’NİN ADAYLIĞINI MİLLİYETÇİLERE DAYANDIRIYORSUNUZ”

Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Teke, grubu sakinleştirmeye çalıştı. Bir kişi şunları söyledi:

“Muğla 1. Sıra milletvekili adayımızı, kimsenin tanımadığı, İYİ Parti’ye övgüler yağdıran, İYİ Parti’ye katılan, İYİ Parti sempatizanı bir adayı bize, davacılarımıza, çocuklarına vekil olarak empoze ettiniz. Türkeş, biz de sustuk, bugün geldiğimiz noktada ‘İlçe teşkilatı olarak Fethiye’ dediniz, ‘MHP kendi adayını çıkaracak’ dediniz, bugün de AKP’nin adayını milliyetçilere dayatmaya çalışıyorsunuz. İdealistler şu soruyu sormuyorlar mı: Madem MHP aday gösterecek, biz neden AKP’nin adayını seçiyoruz, eğer AKP aday gösterecekse, biz ilçeden ayrılsaydık aday gösterirlerdi. İdealist adaylarımız “Neden MHP’li Cengiz Çay ya da MHP genel merkezinde çalışan Kaan Kürşat Gönül aday gösterilmedi? Onlar da Muhammet Kökten kadar milliyetçi değil miydi?”

İLÇE BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİNDEN ALINDI

MHP Muğla İl Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklamada Cura’nın görevden alındığı belirtildi. Açıklamada, “Fethiye MHP ilçe başkanının görevden alınması, 31 Mart 2024 öncesinde daha güçlü ve dinamik ekiplerle çalışabilmek açısından bir dönüm noktası olarak görünüyor. Sayın Osman Cura’ya en içten şükranlarımızı sunuyoruz. şu ana kadar gösterdiği çaba ve çabadan dolayı bundan sonraki hayatını sabırsızlıkla bekleyecektir.” Başarılar diliyoruz” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu