Haber

Mimar Sinan ölümünün 435. yılında anıldı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Eşsiz eserleriyle mimarlık tarihine damgasını vuran Mimar Sinan, ölümünün 435. yılında anılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada, Kayseri’nin Ağırnas Köyü’nde 1490 yılında doğup 17 Temmuz 1588’de vefat eden Sinan’ın sonsuza dek anılacağını vurgulayarak, “Eşsiz değerimiz Mimar Sinan’ı onurlandırıyoruz. 17 Temmuz 1588’de hayatını kaybeden ve Kayseri’mizin gururu olan, bugün hala ayakta duran ve dünyaya mal olan modern yapılara hizmet eden, rahmet, minnet ve minnetle anılan. Ve onu saygıyla anıyorum.”

Başkan Büyükkılıç, doğası gereği yardımseverliği, iyiliksever ve nazik insanları, kurum ve kuruluşların dayanışması, yönetici ve sakinlerinin birlik, beraberlik ve dayanışması ile müstesna bir şehir olan Kayseri’nin, Kayseri’nin de içinde bulunduğu manevi iklimi ile bir başka güzel şehir olduğunu söyledi. makarr-ı ulema makarr-ı evliyalar diyarıdır. olduğunu söyledi.

Kayseri’nin manevi mimarları arasında yer alan büyük dahi Mimar Sinan gibi Anadolu’yu imar eden Allah dostlarını rahmetle andıklarını belirten Büyükkılıç, “Eşsiz ve paha biçilemez bir mirasın mirasçıları olarak. Bu kadim kentte medeniyet mirası varsa, bu hazinenin kıymetini bilmeli, şükretmeli ve bu zenginliklere sahip çıkmalıyız. Nesilden nesle en iyi şekilde aktarmalıyız. Öyle ki bu coğrafyada büyük işler başarmış, büyük izler bırakmış derin şahsiyetlere sahip Allah dostlarının öğretilerini benimseyip hayatımıza uygulayarak sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bildiğimizi gösteriyoruz.”

Mimar Sinan’ın sadece emeğini ve bilgisini esirgemediğini, eserlerine ruhunu da kattığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’mizin gururu, dünyaya mal olan eşsiz değerimiz Mimar Sinan 17 Temmuz 1588’de aramızdan ayrıldı. , sonsuza dek hatırlanacak. Eserlerine emeğinin ve bilgisinin yanı sıra ruhunu da katan Büyük Mimar bu ölümsüz eserleri adeta inşa ettirmiş ve bizlere bu cennet vatanı hediye etmiştir.

Medeniyetler beşiği Kayseri’den ayrılarak mimarlık dehası Mimar Sinan’ı anmaya ve sanatını anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Büyükkılıç, mesajını şöyle sürdürdü: “İnşallah Mimar Sinan’ın adını sonsuza kadar yaşatacağız. Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ‘Mimar Sinan Müze ve Mimarlık Merkezi’ni kuruyoruz. Bu vesileyle eserlerini koruyarak ve gözetleyerek şükran borcumuzu kısmen de olsa ödeyeceğimiz Mimar Sinan’ı saygı, rahmet ve minnetle andığımı bir kez daha belirtmek isterim.”

Başkan Büyükkılıç mesajının sonunda, eserleri dimdik ayakta olan, dualar alan, rahmetle anılan Mimar Sinan’ın kişiliği ve mesleki dehasıyla kendisine ilham veren örnek bir şahsiyet olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu