Ekonomi

North West Company yöneticisi emeklilik öncesinde istifa etti

WINNIPEG – The North West Company Inc., çeşitli bölgelerdeki kırsal ve kentsel topluluklara hizmet veren lider bir perakendeci. (TSX: NWC) bugün Frank Coleman’ın Yönetim Kurulu’ndan istifa ettiğini duyurdu. 1999 yılından bu yana Yönetim Kurulu’nda görev yapan Coleman’ın, Şirketin zorunlu emeklilik politikası uyarınca Haziran 2024’te emekli olması gerekiyordu.

Aynı zamanda Coleman Şirketler Grubu’nun Başkanı ve CEO’su olan Coleman, erken ayrılmasının kişisel nedenlerini açıklayarak, ticari çıkarlarına ve diğer taahhütlerine daha fazla odaklanma arzusunu vurguladı. Coleman’ın istifasının North West’in operasyonları veya performansıyla hiçbir ilgisi yok.

Coleman, Yönetim Kurulu’ndaki görev süresiyle ilgili olarak “Bu benim için mutlak bir ayrıcalık ve onur oldu” dedi. Yanıt olarak Yönetim Kurulu Başkanı Brock Bulbuck, Coleman’ın “North West’in başarısına olan değerli katkılarını ve bağlılığını” takdir etti ve ona gelecekteki çabalarında başarılar diledi.

Geçmişi 18. yüzyılın sonlarına dayanan The North West Company, Northern, NorthMart, Giant Tiger, Alaska Commercial Company, Cost-U-Less ve RiteWay Food Markets gibi çeşitli isimler altında 226 mağaza işletiyor. Şirketin yıllık satışlarının yaklaşık 2,4 milyar Kanada doları olduğu bildiriliyor.

North West’in ortak hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda halka açık olarak işlem görüyor ve şirketin Kanada, Alaska, Güney Pasifik ve Karayipler’deki topluluklara gıda, mal ve hizmet sağlamasıyla tanınıyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu