Haber

Şifa Hastanesi doktoru: İsrail pencereden bakan hemşireyi bile vurdu, hareket eden herkesi hedef alıyor

Hamas’ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna yanıt veren İsrail, günlerdir Gazze’yi bombalıyor. Binlerce Filistinliyi katleden İsrail, 2 bin 300 kişinin barındığı Şifa Hastanesi’ni dört taraftan kuşattı. Hastanede çalışan doktorlardan Fadya Malhis, “İsrail hastanenin oksijen merkezini vurdu. Kuvözdeki bebekler birer birer ölüyor. 4 gündür kimse dışarı çıkamıyor. Hemşire Pencereden dışarı bakan bile vuruldu. Hareket edeni vuruyorlar. Şehitlerimizi bile alamıyoruz.”

“DOKTORLAR HASTANEDEN ÇIKAMAZ, ALLAH’A SIĞINIRIZ”

İsrail’in kuşatma altındaki Şifa Hastanesi’nde görev yapan doktorlardan Fadya Malhis, hastanedeki son durumu TRT Haber’e anlattı. Malchis; “İsrail hastanenin oksijen merkezini de vurdu. Kuvözdeki bebekler birer birer ölüyor. Doktorları çok hedef aldılar. Arkadaşlarımız şehit oldu. 4 gündür kimse çıkamıyor. Hatta bakan hemşire bile bakıyor. Pencereden dışarı ateş açıldı. Hareket edeni vuruyorlar. Doktorlar da hastaneyi de dışarı da çıkamıyor. “Şehitlerimizi bile alamıyoruz. Karanlıkta küçük bir odada oturuyoruz, kimse hareket etmiyor. Allah’a sığınıyoruz” dedi.

“KADINLAR BEBEKLERİYLE BİRLİKTE ÖLECEK”

Doğum yapacak yer kalmadığını belirten Malhis, konuşmasına şöyle devam etti; “Ameliyathane bile çalışamaz durumda. Burası doğum yapılabilecek bir yer. Kadınlar bebekleriyle birlikte ölecek. Normal doğumsa evde yapabilirsiniz ama sezaryene ihtiyaç duyanlar için çok zor. Durum çok vahim, hakkımızı dünyaya vermiyoruz, kimse bize yardım etmiyor.”

Gazze Şifa Hastanesi Doktoru Fadya Malhis.

“GÜNEYE GİDİN DİYORLAR VE YOLDA VURUYORLAR”

Malhis açıklamalarına şu sözlerle devam etti; “Güneye gitmek isteyenler beyaz bezlerle çıktılar. Hastane kapısında vurdular. O şehitler hâlâ yollarda. Saçma diyorlar, güneye gidin, yolda vurun. Yaralılar artık şehit.”

“ŞEHİT SAYISI 10 BİNİ AŞTI”

Şehit sayısının açıklanandan çok daha fazla olduğunu belirten Malhis, “4 gündür sayılar sayılmadı. Hastane hapishane gibi oldu. Şehit sayısı şimdiden 10 bini aştı.”

“Eğer hayatta kalırsam AİLEMLE“İSTANBUL’A GELMEK İSTİYORUM”

Türkiye’nin ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çaba ve yardımlarına teşekkür eden Dr. Malhis, “Umarım hayatta kalabiliriz. Bu savaş biterse ve ben de sağ kalırsam ailemle birlikte İstanbul’a gelmek istiyorum, kalmak istemiyorum” dedi. Gazze’de şehit olmazsam beni buradan çıkarın.”

sason-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu