Haber

Sol Parti Artvin İl Başkanı Zamlara Karşı Miting Düzenleyecek

UĞUR İSTANBULU

Sol PartiArtvin İl Başkanı Mahmut Zeytinci, 19 Ağustos Şavşat Zamlara ve yaşam pahalılığına karşı miting yapacaklarını belirten . Her türlü talana karşı, Artvin halkının ve geleceğinin menfaati için, parasız sağlık ve eğitim için, çocuklarımızın üniversiteye gitmesi için, daha sağlıklı ve müreffeh bir ülkede yaşamamız için bir kez daha mücadelemizi ortaya koyacağız. haklar ve dilekler meydanlarda ve sokaklarda söze dökülüyor.

Sol PartiArtvin İl Organizasyonu 19 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilecektir. Şavşat İstanbul’da zamlara ve hayat pahalılığına karşı miting yapacak. İl yöneticileri mitingle ilgili basın toplantısı düzenledi.

“ARTIŞLAR ARTIK YAŞAYAMIYOR”

Sol Parti Şavşatİlçe Başkanı Ebabekir Keskin, şunları söyledi:

“Basında her gün akaryakıta ve mazotta zam olacak, her şey zamla gelecek. Aslında sadece motorin ve mazotta zam olacağı söyleniyor basında ama olunca bir zam gelecek. ulaşımın artması ulaşımın bir gereği olarak geliyor bütün çalışmalar arttırılacak bu süreçte ‘bu zamlarla’ vaadiyle miting yapacağız. Ülkemizde mümkün.Ülkemiz mevcut yönetim tarafından özelleştirilirken biz her geçen gün daha da fakirleştik ve devam ediyoruz.Sol Parti olarak özellikle devrimciler ve sosyalistler olarak Telekom’un özelleştirilmesine karşı çıktığımızda herkes bizi kınadı ve Bize her şeyimizi verdiler.Karşı olduğumuzu ve özellikle özelleştirmeye karşı olduğumuz için kınarlardı.Telekomu alan şirket Türkiye’den kaçtı ve bize borçları kaldı.Bugün yerine 200 lira telefon faturası ödesek. 100 lira, görüşme ücreti 100 lira ise yurt dışına kaçan eski Telekom’larla aynı. Aslında hizmet bedeli 100 lira ama biz 200 lira ödüyoruz. Sormak istiyorum: İnsan devletten güçlü olabilir mi? Devlet bizden içtiğimiz sudan, soluduğumuz havadan ve bindiğimiz araçtan, yediğimiz ekmekten, kullandığımız telefondan ve her türlü maldan ÖTV, KDV gibi farklı adlar altında vergi alıyor. Bugün mevcut yönetimin seçimlerde harcadığı parayı ikinci MTV olarak ödüyoruz. Bunları ödemek istemiyoruz ve bize verilen artışlar kaşıkla, meğer kepçe bizden alınmış ve içindeymiş. ŞavşatTürkiye’de miting düzenliyoruz, sesimizi yükselteceğiz ve daha da yükseltmeye devam edeceğiz.”

“BÖLGELERİ ARTVİN HALKININ ÇIKARLARINI KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Sol Parti Artvin İl Başkanı Mahmut Zeytinci, şunları söyledi:

“Artvin, son 20-30 yıldır gerek çevresi, gerek maden ocakları, dereleri ve vadileri itibarıyla büyük bir yağma ve yıkıma karşı direniyor. Bugün arkadaşımızın anlattığı gibi övünmeler, talanlar, zamlar oldu. Seçim öncesi verilen sözlerin hiçbirinin doğru olmadığını, bugün halkın sesini duyurmak için muhalefetin tüm yıldırmalarına ve teslimiyetlerine rağmen bunu bir kez daha gördüklerini sözlerine ekledi. Sokaklarda gerçek muhalefeti yaratmak için Sol Parti olarak zamlara, doğanın her türlü talanına karşı Artvin halkının çıkarları ve geleceği için, bedava sağlık için, bedava eğitim için, Çocuklarımızın üniversiteye gitmesi, daha sağlıklı ve müreffeh bir devlet için bir ülkede yaşaması için haklarımızı ve dileklerimizi bir kez daha meydanlarda, sokaklarda haykıracağız ve biliyoruz ki gerçek insanların sesi duyuluyor. Tüm muhalefeti, mağdurları ve tüm mazlumları bizimle sokaklarda seslerini duyurmaya, meydanları doldurmaya ve bu zam, zulüm ve eziyet düzenine karşı Şavşat mitingine davet ediyorum.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

develiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu