İçerik

Son gün 26 Haziran… YouTube o özelliği kaldırıyor!

YouTube, Haziran ayından itibaren kesintili gönderiler için bir özellik olan Hikayeler’i kaldıracağını duyurdu. Kullanıcılar artık 26 Haziran’dan itibaren Hikaye paylaşamayacak.

Hikayeler ilk olarak 2017 yılında Reels adıyla kullanıma sunuldu ve 10.000’den fazla abonesi olan kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Instagram için bir emsalde (konsepti Snapchat’ten de almıştır), YouTube Hikayeleri makul bir gecikmeden sonra kayboldu; İçerik oluşturucular, kanallarını tanıtmak için güncellemeler veya sahne arkası içeriği yayınlamak için Hikayeleri kullanabilir.

YouTube kısa bir süre önce metin tabanlı bir güncelleme özelliği olan topluluk Gönderilerine erişimi genişletti ve gönderilerin bir süre sonra sona erdiğinden emin olma özelliğini ekledi. İçerik oluşturucular ayrıca anketleri, sınavları, resimleri ve görselleri kanallar arasında bir sekmede görünen Topluluk Gönderileri olarak paylaşabilir.

KULLANICILARI SHORTS ÖZELLİĞİNE YÖNLENDİRMEK İSTİYOR

YouTube ayrıca kısa görüntülerin popülaritesini TikTok’un rakibi Shorts’a kanalize etmeye çalışıyor ve geleneksel uzun görüntülü içerik üreticilerini de daha kısa içerikler üretmeye ikna etmeye çalışıyor. Şubat ayında YouTube, yenilenen para kazanma planının bir parçası olarak Shorts’tan elde edilen reklam gelirini içerik oluşturucularla paylaşmaya başladı.

KAYNAK: HABER7

haberakincilar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu