Haber

Tercihim Eskişehir platform tanıtım toplantısının yapılması

Tercihim Eskişehir platform tanıtım toplantısının yapılması

ESKİŞEHİR – Eskişehir’de 3 üniversite tarafından düzenlenen Tercihim Eskişehir platformunun tanıtım toplantısı, rektörlerin katılımıyla Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Tercihim Eskişehir platformunun tanıtım toplantısı Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Kentteki 3 üniversite olan Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen platform, geçtiğimiz yıllarda öğrencilerden büyük ilgi gördü. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan katıldı. Buluşma Tercihim Eskişehir Tanıtım Sineması ile başladı.

“Bölümünüz ne olursa olsun Eskişehir’i seçin”

Daha sonra Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, “Yıllardır ‘öğrenci dostu üniversite şehri’ unvanını elinde tutan ve öğrencileriyle Türkiye’nin en mutlu şehri olan Eskişehir’in üç seçkin üniversitesi olarak, öğrenci adaylarının doğru bölüm ve meslek seçmelerine yardımcı olmak için ‘Tercihim Eskişehir’ platformu ile bu yıl da öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Onların deneyimlerini, duygularını ve görüşlerini yansıtacakları bir program hazırladık.

Üniversite tercihi yapacak sevgili öğrencilerimiz, öncelikle hepinizi tebrik ederim. Son derece zorlu ve heyecanlı bir dönemi geride bıraktınız. Şimdi başarılarınızla geleceğinize yön verme ve gerçek bir başlangıç ​​için seçim yapma dönemindesiniz. Öğrencilerimiz tercih ettikleri zamanda kaliteli eğitim alacakları okullar kadar kaliteli bir hayat yaşayacakları şehirlere de önem vermektedirler. Bu kapsamda ülkemizin üç değerli üniversitesi ile birlikte başlattığımız “Tercihim Eskişehir” platformu ile tüm aday öğrencilerimize okumak istedikleri bölümlerin Eskişehir’de olduğunu ve Eskişehir’in öğrenci hayatı için en uygun şehirlerden biri olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu süreçte en değerli konu; doğru, güncel ve nitelikli bilgiye ulaşmaktır. Öğrencilere hitap eden ve faydalarını gözeten platformlar sağlamak bizim görevimiz. Bu bağlamda Tercihim Eskişehir platformu tüm içeriği ile öğrencilerimize zaman ve mekan sınırı olmaksızın bilgiye kolayca ulaşabilecekleri bir ortam sunmaktadır. ‘Neden Eskişehir?’ soruyu cevaplar. Eskişehir tercihim ile aday öğrencilerimiz aradıkları sorulara doğru ve dikkatli cevaplar bulacaklardır. Adaylarımız bu platform ile Eskişehir’deki üç üniversitenin sunduğu programları tüm yönleriyle öğrenme şansına sahip olacaklar. Tanıtımların yanı sıra programların meslek kavramlarını da öğrencilerimize aktarmaya çalışacağız. Seçtiğim Eskişehir platformu ile öğrencilerimiz hem Eskişehir’i tanıyacaklar hem de okumak istedikleri bölümü öğretmenlerinden, mezunlarından ve öğrencilerinden dinleyecekler.

Artık bir Eskişehir geleneği haline gelen Tercihim Eskişehir’in dördüncü yılında platformda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“Eskişehir sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif imkanlarıyla fark yaratarak öğrencilerine “üniversiteli” gibi hissettiren bir şehir.

prof. Dr. Erdal’ın ardından konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak şu ifadeleri kullandı;

“Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz “Tercihim Eskişehir” platformu ile Eskişehir’i seçmeyi düşünen üniversite adaylarına, geleceklerini şekillendirecekleri bu kritik süreçte, şehrimizdeki üç güzide üniversiteyi ve bir öğrenci şehri olarak Eskişehir’in sunduğu imkanları anlatarak yol göstermeyi amaçlıyoruz.

Bir üniversite şehri olarak Eskişehir’in uluslararası nitelikli bir yüksek öğretim ortamına sahip olması ve şehrin öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmesi burayı tercih etmedeki başlıca etkenlerdir. Yetkin akademik kadrosuyla eğitim ve bilimde kaliteyi yakalamış Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin oluşturduğu Eskişehir yükseköğretimi, yarım asrı aşkın tecrübesiyle gençlerimize iyi bir üniversite eğitimi ve parlak bir gelecek vaat ediyor.

Başarılarıyla gurur duyduğumuz üç üniversitemiz de kamu-üniversite-sanayi işbirliklerinin ve gelişen uluslararasılaşmanın getirdiği imkanlarla standartlarını desteklemektedir. Eskişehir üniversitelerinin hem ulusal hem de uluslararası sıralamadaki yerlerini her geçen gün yükseltmeleri de ayrıca sevindiricidir. Eskişehir; Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif olanaklarıyla fark yaratarak öğrencilerine “üniversiteli” olduklarını hissettiren bir şehirdir. İlimiz aynı zamanda çok sayıda uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Bu da ülkemiz öğrencilerine uluslararası öğrencilerle bağlantı kurarak kendilerini birçok yönden geliştirme fırsatı sağlamaktadır.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemini yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle öğrencilerimizden büyük ölçüde uzakta geçirmiş olsak da yeni eğitim-öğretim yılına yeni öğrencilerimizin katılımıyla büyük bir coşkuyla başlayacağız.

Sonuç olarak Eskişehir; Akademik nitelikli 3 seçkin üniversitesi ile gerçek bir üniversite şehridir. Bu nedenle, iyi yetişmiş, mezun ve meslek sahibi olmanın yanı sıra, dolu dolu bir üniversite hayatı yaşamak isteyen tüm üniversiteli adaylarımızı Eskişehir’e davet ediyor, başarılar diliyorum.”

“Kısacası öğrencilerimizi ve gençlerimizi Eskişehir’e bekliyoruz”

Son olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, “Eskişehir’de güzide üç üniversitemiz var. Sosyal ve kültürel imkanlar sağlayan bu üniversiteler şehrimizde de birçok imkan sağlıyor. İlimizin bu kadar hayat dolu olması ‘üniversite şehri’ olmasından kaynaklanıyor. Sorunun cevabı şehrin yapısında saklı. Eskişehir ekonomisi, sosyal ve kültürel yaşamıyla bir metropolün tüm imkanlarına sahip olmasına rağmen, güvenlik ve ulaşım açısından da küçük bir şehrin konforunu sunuyor. Kısacası öğrencilerimizi ve gençlerimizi Eskişehir’e bekliyoruz.”

haber-baglar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu