Ekonomi

Terraform Labs’in hukuk ekibi, SEC’in iddialarına itiraz etti

Terraform Labs’ın hukuk ekibi, token teklif ve satışlarının ağırlıklı olarak Amerika Birleşik Devletleri dışında gerçekleştiğini ileri sürerek Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) iddialarına güçlü bir şekilde itiraz etti.

Çarşamba günü sunulan bir brifingde Terraform’un avukatları, token satışlarıyla ilgili faaliyetlerin “neredeyse tamamen ABD dışında” yürütüldüğünü vurguladı. Bu açıklama SEC’in, firmanın özellikle ABD’li yatırımcıları hedef aldığı yönündeki iddiasıyla çelişiyor ve bu durum, ajansın Terraform’a başta para cezası olmak üzere 5,3 milyar dolar para cezası ödemesini talep etmesine yol açtı.

Terraform’un yasal temsilcileri, ajansın ABD içindeki sınırlı faaliyetlerin doğrudan SEC tarafından iddia edilen kayıplara neden olduğu iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt sunmadığını belirterek SEC’in iddialarına da itiraz etti. Avukatlar, Terraform’un ABD’deki faaliyetlerini, SEC’in tazminat talep ettiği önemli kayıplarla ilişkilendiren kanıtların bulunmadığını vurguladı.

Şubat 2023’te SEC, Terraform ve kurucu ortağı Do Kwon’u, bir yıl önce dramatik bir çöküş yaşayan algoritmik stabilcoin Terra USD (UST) ile ilgili suçladı. Bir sivil dolandırıcılık davasının ardından jüri, geçen ay hem Terraform’un hem de Kwon’un yatırımcıları yanılttığına karar vererek onları sivil dolandırıcılıktan sorumlu tuttu.

Terra gibi algoritmik stabilcoin’ler, istikrarlı bir fiyatı korumak için algoritmalardan ve piyasa teşviklerinden yararlanır. Terra’nın istikrarı, fiyatları istikrara kavuşturmak için kullanılan bir yönetim token’ı olan Luna ile bağlantılıydı. UST’nin Mayıs 2022’deki çöküşü 50 milyar doları aşan kayıplarla sonuçlandı.

Bu haber ilk önce Coin Mühendisi sitesinde yayımlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu