Ekonomi

Timken hisseleri, ilk çeyrek kazançlarındaki artış ve mali yıl beklentilerinin yükseltilmesiyle piyasa öncesi neredeyse %4 değer kazandı

NORTH CANTON, Ohio – Mühendislik rulmanları ve endüstriyel hareket ürünlerinde dünya lideri olan The Timken Company (NYSE: TKR), analist beklentilerini aşan düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) ile güçlü bir ilk çeyrek performansı bildirdi. Hisse senedi Salı günü piyasa öncesi işlemlerde %3,78 artış gösterdi.

Bir önceki yıla kıyasla satışlardaki %5,7’lik düşüşe rağmen, şirketin 1,77 $’lık düzeltilmiş EPS’si, 1,51 $’lık konsensüs tahmininden daha iyi performans gösterdi. İlk çeyrek satışları 1,15 milyar dolarlık analist tahminini aşarak 1,19 milyar dolara ulaştı.

Timken’in bu çeyrekteki net geliri 103,5 milyon dolar olarak gerçekleşti ve seyreltilmiş hisse başına 1,46 dolara denk gelirken, geçen yılın aynı çeyreğindeki 122,3 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,67 dolardan düşüş gösterdi. Şirketin net gelir marjı da yıllık bazda %9,7’den %8,7’ye hafif bir düşüş gösterdi. Düzeltilmiş FAVÖK marjı ise geçen yılın aynı dönemindeki %21 seviyesinden hafif bir düşüşle %20,7’ye geriledi.

Timken Başkanı ve CEO’su Richard G. Kyle, dinamik ekonomik koşullarda şirketin çeşitli portföyünün ve farklılaştırılmış iş modelinin gücünü ve dayanıklılığını kabul etti. Kyle, “Geçen yılki rekor seviyenin altında olsa da, bu çeyrekteki gelir beklentilerimizi bir nebze aştı” dedi. Kyle ayrıca, güçlü marj performansı ve uygun fiyat-maliyet dinamiklerinin yıllık organik gelirdeki düşüşün etkisini hafiflettiğini belirtti.

İleriye dönük olarak, Timken 2024 yılının tamamına ilişkin görünümünü yükseltti ve şimdi 6,06 dolarlık konsensüs tahminini destekleyen 6,00 ila 6,30 dolarlık bir düzeltilmiş EPS aralığı öngörüyor. Şirket, 2023 yılına kıyasla toplam gelirde yüzde 2 ila 4 arasında bir düşüş öngörüyor. Kyle, Timken’in 2024 yılında sağlam sonuçlar elde edeceğine ve hissedar değerini artırmaya odaklanmaya devam edeceğine olan güvenini dile getirdi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin finansal sağlığı, 2,1 katlık net borç/düzeltilmiş FAVÖK oranıyla güçlü kalmaya devam ediyor. Timken ayrıca, ilk çeyrekte 24,5 milyon dolar tutarında 407. çeyrek temettüsünü ödeyerek hissedar dostu uygulamalarını sürdürdü.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

karacabeyhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu