Teknoloji

Twitter verileri bilgisayara ya da telefona nasıl indirilir?

Twitter’ı terk edip farklı bir alternatif sosyal ağa geçmek istiyor olabilirsiniz. ya da bir nedenler Twitter’daki tüm datalarınızı indirmeniz gerekir. Neyse ki Twitter, tweet’lerinizi ve diğer verilerinizi içeren bir arşiv indirmenize izin veriyor.

İster sosyal medya olsun ister olmasın, her durumda verilerinizi yedekleme, aslında iyi bir fikir. Son zamanlarda Twitter’da olup bitenler durumun epey karışacağını gösteriyor, bu nedenle Twitter verilerinizi ve mesajlarınızı yedeklemenin de bir zararı olmaz diye düşünüyoruz.

Twitter’ı yedeklemek, buradaki paylaşımlarınızın arşivini bilgisayarınıza indirmek manasına geliyor. Twitter’ın arşiv bilgileri hesap bilgileri ve Twitter erişim tarihçenizi, engellediğiniz yahut susturduğunuz Twitter hesaplarını, Twitter’ın sizin hakkında topladığı reklam bilgilerini ve attığınız tweet’leri içeriyor.

Twitter bilgileri nasıl indirilir?

Twitter ayarlar sayfasında “Hesaplarınız” kısmında “Verilerinizin yedeğini indirin” seçeneğini kullanmak kâfi. Web uygulamasında ise bunu ferdî fotoğrafınızın üzerine basıp Ayarlar ve Dayanak > Ayarlar ve Kapalılık > Hesabınız yolunu izleyerek yapabilirsiniz.

Buraya geldikten sonra indirme düğmesine basarak bilgileri bilgisayarınıza yahut cep telefonunuza yedekleyebilirsiniz. Twitter, yaklaşık 24 saat içinde bu dataları indirebileceğiniz bir link gönderiyor. Bilgileri yedekledikten sonra Twitter’dan çıkabilir yahut paylaşımlarınıza devam edebilirsiniz. Her durumda, o vakte kadar gerçekleştirdiğiniz Twitter aktivitesini kayıt altına almış olacaksınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu