Haber

Venezuela, Otis Kasırgasından etkilenen Meksika’ya yardım gönderdi

CARACAS, 31 Ekim (Xinhua) — Venezuela’nın Latin Amerika işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Rander Pena, Venezuela hükümetinin Meksika’nın Pasifik kıyısındaki Acapulco şehrini harap eden Otis Kasırgasından etkilenenlere 26 tondan fazla insani yardım gönderdiğini söyledi. sahil.

Pena Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Bu yardım, Venezüella halkının Otis Kasırgası sonrasında Meksika halkına yönelik bir dayanışma eylemidir.” dedi.

Kategori 5 fırtınası olan Otis Kasırgası, Çarşamba günü Guerrero eyaletinin Pasifik kıyısını vurarak, özellikle Meksika’nın ana turizm merkezlerinden biri olan sahil beldesi Acapulco’da ciddi hasara neden oldu.

Meksika’nın Venezuela Büyükelçisi Leopoldo de Gyves’in de eşlik ettiği Pena, gönderilen yardımların gıda, ev eşyaları ve arama kurtarma malzemelerinden oluştuğunu söyledi.

Risk Yönetimi ve Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Carlos Perez Ampueda, sevkiyatın hastane ürünleri ve hidrasyon malzemelerini de içerdiğini söyledi.

Meksika Büyükelçisi, bu yardımın Otis Kasırgası’ndan etkilenen bölge için “büyük önem taşıyan ürün, ilaç ve gıda sevkiyatı” olduğunu belirterek, dayanışmasından dolayı Venezuela hükümetine teşekkür etti.

Kasırga nedeniyle resmi rakamlara göre şu ana kadar 48 kişi hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu