Haber

Çocuk Atölyesi’nde ekonomi konuşuldu

15-21 Mart tarihlerinde İzmir’de yapılacak 2. Yüzyıl İktisat Kongresi hazırlıkları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF iş birliğinde düzenlenen “Çocuk Çalıştayı” ikinci gününü tamamladı. İki günlük çalıştay sonunda ortaya çıkan fikirlerden 10 maddelik bir eylem planı çıkarılacak. Plan, İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi’nin çıktılarına katkı sağlayacaktır.

6 Şubat 2023’te yaşanan büyük deprem felaketinin ardından 15-21 Mart’a ertelenen 2. Yüzyıl İktisat Kongresi’nin hazırlık toplantıları, çalıştaylar ve forumlarla devam ediyor. “Geleceğin Türkiye’sini İnşa Ediyoruz” sloganıyla yola çıkan kongrenin hazırlık çalışmalarından biri olan “Çocuk Çalıştayı”, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) iş birliğinde düzenlendi. .

Çocuklar ekonomiyi ve bütçe yönetimini öğreniyor
Çocuk Atölyesi’ne katılan 7-14 yaş arası çocuklar, atölyenin ikinci gününde yeniden öne çıkarak “ekonomi” kavramını tartıştı ve farklı etkinliklerle bütçe yönetimini deneyimledi. Çalıştayda yerel yönetimlerin vatandaşlara ve çocuklara ayırdığı bütçeler ve bu bütçelerin kullanım alanları masaya yatırıldı.

Altı farklı kümeye ayrılan çocuklar; Beyin sarsıntısına hazırlık, yeşil alan tasarımı, çocuklara özel alan ve kulüpler, sokakta çalışan çocuklar, hayvan barınakları ve engelliler için alan tasarımı alanlarında farklı projeler geliştirdi. Akabinde çocuklar kendilerine verilen oyun parası ile istedikleri projelere yatırım yaparak bütçe yönetimini öğrendiler. 15-21 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan 2. Yüzyıl İktisat Kongresi’nde çocukların projelerini tanıtan fotoğrafları sergilenecek.

Atölyenin ikinci oturumu 11 Şubat’ta 12-18 yaş arası çocuklarla gerçekleştirilecek. Çalıştayda ortaya çıkan fikirlerden 10 maddelik bir eylem planı çıkarılacak. Eylem planı, İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi’nin çıktılarına katkı sağlayacaktır.

İkinci Yüzyılın Ekonomi Kongresi, 15-21 Mart
Sivil, şeffaf ve tam katılımcı bir girişim olan 2. Yüzyıl İktisat Kongresi 15-21 Mart 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecektir. Kongre sonucunda yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri herkesle paylaşılacaktır. Türkiye’nin.

Yedi gün sürecek olan İkinci Yüzyıl İktisat Kongresi’nin programında ana oturumlar, delege toplantıları, forumlar ve sanatsal faaliyetler yer alıyor.

6 Şubat 2023 depreminin yarattığı tahribatın uzun vadeli sonuçlarına ilişkin kapsamlı müzakereler kongre programında yer aldı. Doğayla uyumlu, afetlere dayanıklı şehirler oluşturmak, afet yönetimi gibi birçok oturum programa eklendi.
Kongrenin sekretaryasını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) yürütmektedir. 2. Yüzyıl İktisat Kongresi ile ilgili tüm bilgiler için iktisatkongresi.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

egilajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu