Ekonomi

Deprem Nedeniyle Halkın Doğrudan Alımına İlişkin Sınır 5 Milyon Liraya Çıktı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden kaynaklanan ihtiyacın karşılanması amacıyla Kamu İhale Kanunu’nda 431 bin 810 lira olan ihalesiz doğrudan alım limiti, Cumhurbaşkanı kararıyla 5 milyon liraya çıkarıldı. Karar 28 Şubat 2023 tarihine kadar geçerli olacak.

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki depremle yerle bir olan Kahramanmaraş illerinde arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra destek çalışmaları da devam ediyor. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı kararıyla Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri. Karar Resmi Gazete’nin iki nüshasında yayımlandı.

Karara göre, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden en çok etkilenen 10 ilde ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanabilmesi için bu illerdeki ve/veya diğer illerdeki idareler, (d) bendi kapsamında doğrudan temin yoluyla karşılanacak. ) İhale Kanununun 22 nci maddesinin birinci fıkrasının. 28 Şubat 2023 tarihine kadar yapacakları alımlarda uygulanacak mali limitler 431 bin 810 lira yerine 5 milyon lira olarak uygulanacak.

haberkursunlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu