Ekonomi

Dursun Gecesi: Türkiye’nin ulaşım mevzuatı Avrupa Birliği’ne girmeye uygun

Dursun Gecesi: “Türkiye’nin ulaştırma mevzuatı Avrupa Birliği’ne girmeye uygun”

ANKARA Avrupa Birliği’nin taşıma politikasındaki kurallar Türkiye’de de uygulanmaktadır. Türkiye, ulaşım altyapısı ve üst yapısıyla Avrupa Birliği’ne girmeye hazır.

Türkiye’nin AB üyeliği konusunda yapılan çalışmalar sonucunda 2005 yılında hazırlanan 33 fasıldan biri olan ve son dönemde sıkça gündeme gelen Ulaştırma Politikası’na Türkiye hem altyapısı hem de üst yapısıyla uygundur. günler. Türkiye ile AB arasında oluşturulan fasıllardan biri olan Taşımacılık Politikaları, sürücülerin dinlenme süreleri, taşınan ürünün ağırlığı, emisyonların azaltılması, emisyonların artırılması gibi konularda AB’ye girmeye hazır. yol güvenliği.

Uluslararası bir lojistik firmasının kurucu ortaklarından Dursun Gece, taşımacılık konusunda Avrupa Birliği’nde uygulanan tüm kuralların Türkiye’de de aynı şekilde uygulandığını ve Türkiye’nin ulaşım altyapısının AB ile uyumlu olduğunu vurgulayarak, ” Takograf uygulaması (aracın hızını ve kat ettiği mesafeyi ölçmeye yarayan cihaz) Türkiye’de de uygulanmaktadır.Aslında Türkiye’de Avrupa standartlarının ortasında bir sürüş saati farkı yoktur.Ancak şoförlerimizin ve firmalarımızın bunu yapması gerekmektedir. bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olun.Takografta sürücülerimiz belirli aralıklarla dinlenme kuralı ile günde maksimum 9 saat araç kullanabilirler.Bu konuda kontroller sağlanmakta ve uygulamalar yapılmaktadır.Kurallar arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Avrupa’da uygulanan kurallar ve Türkiye’de uygulanan kurallar Ülkemizdeki tüm firmalar takograf kullanarak bilgileri aynı şekilde kayıt altına almaktadır.Bununla ilgili olarak polisimiz takograf denetimlerini sağlamaktadır. Türkiye’nin taşımacılık mevzuatı Avrupa Birliği’ninkidir. ne girmek uygundur. Türkiye’nin ulaşım altyapısı Avrupa Birliği ile uyumludur” dedi.

tutak-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu