Haber

Edirne’de 3 Yeni Noktada Daha Halk Ekmek Büfesi

Edirne Belediye, Fatih Muhtarlığı, Esentepe Taksi Durağı ve Yayla Taksi Durağı önüne kuracağı üç yeni Halk Ekmek büfesi ile Edirnelilere ucuz ekmek sunmaya devam edecek. Hayatın kurallarının her geçen gün daha da zorlaştığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, günde yaklaşık 10 bin ekmeğin satıldığını ve vatandaşların büfelere olan talebinin arttığını söyledi.

Edirne Belediyesi, Mart 2022’de şehrin 7 farklı noktasında Halk Ekmek büfelerini hizmete açtı. İlerleyen günlerde bu sayı 8’e çıkarıldı. Vatandaşların talebi üzerine Fatih Muhtarlığı önü, Esentepe Taksi Durağı (Esentepe) ve Yayla Taksi Durağı (Şükrüpaşa) karşısında yeni Halk Ekmek büfeleri açıldı.

“Ucuz EkmekÖnder Gürkan, “Yerinde Hizmet” anlayışıyla hizmete açılan Halk Ekmek büfelerinin 11 farklı noktada hizmet vereceğini ve vatandaşı ucuz ekmekle buluşturacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Maalesef ülkemizde ekonomik şartlar her geçen gün ağırlaşıyor ve artan fiyatlar nedeniyle gıdaya ulaşmak giderek zorlaşıyor. Bunu hizmete açtığımız Halk Ekmek büfelerindeki talepten anlıyoruz. Geçen yıl mart ayında günde 10 bin ekmek halkımızla buluşuyor.Beyaz Ekmek, çavdar, tam buğday ve tam buğday çeşitlerinden oluşan ekmeklerimize olan talep nedeniyle Halk Ekmek büfelerinin sayısını artırma kararı aldık. “

Ekmeğin Türk insanının en önemli besini olduğunu belirten Gürkan, şöyle devam etti:

Ekmek Türk kültürünün vazgeçilmezidir, Türk kimliğinin bir modülüdür. Ekmek bizim için kutsaldır. Maalesef son dönemde fiyatlara yapılan zamlardan dolayı vatandaşlarımız ekmeğe ulaşmakta zorluk çekiyor. 1 yıl önce başladığımız bu hizmeti 11 noktada vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Biz de insanımızın ekmeğe daha ucuza ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın, kimse aç yatmasın diye hepimizin ekmeği için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

EDİRNE’DE 11 KİŞİ EKMEK NOKTASI

Kıyık (Emniyet Ek Hizmet Binası karşısı), Yıldırım Beyazıt Mahallesi (Yıldırım Merkez Parkı içi), Yeniimaret Mahallesi (Yeniimaret Mahalle Muhtarı yanı), Karaağaç Mahallesi (Mustafa Necati İlköğretim Okulu Yanı), Saraçlar (Akbank karşısı), Ayşekad ( Ayşekad Camii önü), İstasyon (Aytemiz Petrol karşısı), Baca (Fatih Muhtarlığı yanı), Esentepe (Esentepe Taksi Durağı karşısı), Şükrüpaşa (Yayla Taksi Durağı karşısı) ve Eski TOKİ (TOKİ Taksi Durağı yanı).

Kaynak: ANKA / Yerel

akkisla-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu