Haber

Kuran Mucizeleri Konferansları İzmir’de Büyük İlgi Gördü

Kur’an-ı Kerim’e Hizmet Derneği Başkanı Erkan Karagöz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen “Kuran Mucizeleri” temalı konferans serisinin ardından kapsamlı bir açıklama yaptı. Etkinliklerin İzmir genelindeki imam hatip liselerinde büyük ilgi ve heyecanla karşılandığını belirten Karagöz, bu projenin gençlerin manevi ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı amaçladığını vurguladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen “Kuran Mucizeleri” temalı konferansları değerlendiren Kur’an-ı Kerim Hizmet Derneği Başkanı Erkan Karagöz, “Bu hafta boyunca Dikili, Bergama ve Kınık ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz konferanslar bize çok şey kazandırdı” gençlerimize Kur’an-ı Kerim’i öğretme fırsatı verdi. Kur’an’ın hikmetlerine ve mucizelerine olan ilginin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Araştırma yazarımız Abdullah Peköz’ün sunumlarıyla öğrencilerimiz Kur’an’ın bilimsel gerçekleri, tarihi gerçekleri ve manevi derinliği hakkında bilgilendirildi. Kur’an-ı Kerim, programlarımızın sadece bilgi aktarımı değil aynı zamanda gençlerimizin sorgulayıcı ve analitik düşünmesini de sağladığını, “Becerilerini de geliştirmeyi hedeflediğini” söyledi.

Etkinliklerin düzenlenmesindeki temel motivasyonun genç nesillerin manevi değerlere bağlılığını güçlendirmek ve onları toplumsal değerlerle daha yakından tanıştırmak olduğunu belirten Karagöz, “Amacımız gençlerimize yol gösterecek sağlam bir manevi temel oluşturmaktır. İnsanların hayat yolculuklarında Kur’an’ın kozmik mesajlarını aktararak, “Hayatlarının her alanında daha bilinçli ve sorumlu bireyler olmalarını sağlayacaktır. Bu faaliyetlerin sürekliliği, toplumumuzun manevi ve kültürel zenginliğinin korunması ve geliştirilmesi açısından büyük değer taşımaktadır. Gençlerimizin bu tıp programlarına ilgisi ve katılımı geleceğimiz açısından umut vericidir” dedi.

“Toplumumuzda olumlu bir değişim yaratmayı hedefliyoruz”

Karagöz, “Gelecekteki programlarımız için çalışmalarımızı sürdürüyor ve daha fazla öğrenciye ulaşarak toplumumuzda olumlu bir değişim yaratmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. – İZMİR

golovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu