Haber

Rusya Dışişleri Bakanlığı doğruladı: Rus ve ABD temsilcileri İstanbul’da buluşuyor

Rusya Dış İstihbarat Teşkilatı (SVR) Lideri Sergey Narishkin ile CIA Başkanı William Burns arasında 14 Kasım’da Ankara’da gerçekleşen görüşmenin ardından Türkiye, Rusya-ABD görüşmesine bir kez daha ev sahipliği yapıyor.

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü toplantısında konuşan Ryabkov, şunları söyledi: “Evet, İstanbul’da ilgili dairelerin yöneticileri düzeyinde gerçekten bir toplantı var. Prensip olarak bu, ikili ilişkilerde ‘rahatsız edici konuların’ tartışılması için dönemsel bir faaliyettir. bu konu” dedi.söz konusu.

“ABD ile önemli konularda yeniden diyalog kurduğumuzun işareti değil”

Ryabkov, İstanbul’daki görüşmenin Rusya’nın ABD ile değerli konularda yeniden diyalog kurduğuna dair siyasi bir işaret olmadığını belirtti.

Rus diplomat, Bu, ABD ile önemli konularda yeniden diyalog kurduğumuzun siyasi bir işareti değil. Bu sadece teknik bir temas”terimleri kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Rusya’nın Ukrayna operasyonu gündemde değildi

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, İstanbul’daki görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik özel askeri harekatının gündemde olmadığını söyledi.

Sputnik’e konuşan ABD’li bir yetkili, “Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir bürokratın Rus mevkidaşlarıyla dar ikili meseleleri görüşmek üzere İstanbul’da olduğunu doğrulayabiliriz.”

Yetkili, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın özel diplomatik müzakereler hakkında yorum yapmayacağını kaydetti, ancak görüşmeler sırasında Rusya’nın Ukrayna’daki eylemine danışılmadığını söyleyebileceğini de sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu